Dubai érdekességek első számú szereplője a Burdzs Kalifa, amely jelenleg a világ legmagasabb épülete. A függőleges városnak is nevezett épületet évente több millió turista látogatja meg, különleges szerkezete, hatalmas üveg ablakai több mint öt éven keresztül épültek, ám a sok munkaóra eredménye igazán egyedire sikeredett, hiszen azóta is beszédtéma a világban.

Számtalan világrekordot tart ez a dubai érdekesség

A Burdzs Kalifa nem véletlenül tartozik a legnépszerűbb dubai érdekességek közé. 828 méteres magasságával és 163 emeletével kétszer olyan magas, mint a new york-i Empire State Building, amely szintén ikonikus épületnek számít a világon. Amellett, hogy a Burdzs Kalifa a jelenlegi legmagasabb épület a Földön, több olyan büszke rekord tulajdonosa, amit idáig egy építménynek sem sikerült megdöntenie.

Ezek a következők:

  • a legmagasabb szabadon álló szerkezet
  • a legnagyobb távolságú lift
  • a világ legmagasabb szervizliftje
  • a legmagasabb kilátó
  • a legmagasabb emeletek
  • legmagasabban fekvő mecset és étterem
  • legmagasabban fekvő uszoda és szórakozóhely

Szaúd-Arábia régóta tervezgeti, hogy egy 2 kilométeres felhőkarcolót épít azért, hogy megelőzze a Burdzs Kalifát, azonban ennek a megvalósítására még várni kell. Addig is mindenképp látogass el Dubaiba, hogy megismerd a toronyban található szállodák, éttermek, boltok sokaságát és lenézz a városra a világ legmagasabb kilátójából!

Mesterséges tó és szökőkutak növelik dubai érdekességeinek számát

Ha maga a Burdzs Kalifa nem lenne elegendő látnivaló, akkor az előtte található szökőkutak és a mesterséges tó szintén dubai érdekességnek számítanak. A sivatag közepén található országban nem bővelkednek természetes vizekkel, azonban az épület előtt található tavon akár hajókázni is lehet, éjszaka pedig színes vízi show-val szórakoztatják a turistákat és a helyieket.

Ilyen egy rekorder torony mindennapja – fedezd fel te is dubai érdekességét!

A Burdzs Kalifa egész évben várja a látogatókat, így ha te is ide tervezed a következő utazásod, akkor semmiféleképpen ne hagyd ki ezt a páratlan építményt a látnivalók sorából. Kóstold meg a különleges menüt a világ legmagasabban fekvő éttermében, majd bulizz a barátaiddal a város felett lévő szórakozóhelyen. Dubai a lehetőségek országa, élj velük, és élvezd a pihenésed!

Dubaiba is télen érdemes utazni, amikor „csak” 28-32 fok körül alakul a hőmérséklet. Válaszd ki a számodra szimpatikus szállást a TravelGoo munkatársainak segítségével és fedezd fel ezt a sivatagi gyöngyszemet!