Dubai-t látni kell! – szokták mondani. A város mely igencsak megosztó. Van aki még nem járt ott de vágyik rá és aki megveti a túlzások és pazarló életmódja miatt. Ám aki egyszer is megjárta már e mesevilágot, az őrületes játszóteret az valószínűleg elképesztő élményekkel tér haza.

Az egykori halászfaluból mindössze 50 év leforgása alatt multikulturális luxusvilágot hoztak létre. Az olaj nyújtotta hatalmas bevétel emelte a világ egyik leggazdagabb országává az Egyesült Arab Emírségeket és vele a fővárost, Dubai-t.

Utazzunk Emirates-el! Így már az odaúton ráhangolódhatunk a fenséges arab kultúrára, ízekre, illatokra, zenére, vendégszeretetre. Az út Budapestről kb. 5 óra. Vagyis átszállás nélkül pár óra alatt érhetünk el Dubaiba ahol az időjárás mindig kellemes meleg. Nyáron kicsit túl meleg is van arrafelé az európai ember számára, így inkább októbertől-áprilisig javaslom az utazást.

Foglaljunk ülőhelyet a repülőgép jobb oldalán odafelé. Így leszálláskor láthatjuk a páratlan élményt nyújtó mesterséges szigetet, a pálmát a levegőből. 

Dubaiban sok magyar él és dolgozik. Ha szeretnénk akár magyar nyelven is elmehetünk városnézésre privát vagy szervezett kiscsoportos túra keretében. Ha azonban úgy döntünk, hogy egyedül fedezzük fel a várost, azt is bátran vállalhatjuk. Dubai nagyon biztonságos. A városban az élet éjszaka sem áll meg. Ugyanúgy lüktet mint nappal, sok minden nyitva van és sok az ember éjjel is. A taxi nem drága errefelé.

Amit mindenképp látnunk kell az a Világ legmagasabb épülete, az elképesztő Burj Khalifa ahova belépőt (előre) váltva fantasztikus kilátásban lehet részünk. Este hang és fényjátékban gyönyörködhetünk a szomszédságában lévő gigantikus méretű szökőkútnál.

Kicsivel arrébb sétálva pedig bevethetjük magunkat a Dubai Mall bevásárlóközpontba ahol olyan világmárkák is helyet kaptak amiket itthon biztosan nem találunk meg. Ha azonban inkább a helyi arab kelméket, fűszereket keressük, feltétlen látogassunk el a szökőkút melletti Souk-ba ami késő estig nyitva tart.

A szökőkút körül számtalan étterem és kávézó hívogat. De ha éppen arra vágyunk igyunk egy isteni capuccino-t aranypor szórattal Dubai egyik 6*-os luxus szállodájában a Burj al Arab-ban. Érdekesség az abszolút egyedi Frame (keret) ami egy hatalmas képkeret alakú kilátó, tőle egyik irányban a régi, a másikban a modern, új Dubai városrész csodálható meg.

Ha pedig elég a nagyvárosi életből, menjünk és vágjunk neki a sivatagnak jeep-ekkel… Visszatérve a városba azután folytassuk utunkat a parton. Látogassunk el a mindig nyüzsgő Dubai Marina-ba és a páratlan Jumairah Beach-re. S persze kihagyhatatlan program az Atlantis hotel vízi parkja is. 

Dubai az a hely ahol igazán nehéz kiemelni egy szállodát. Rengeteg a luxus hotel de bátran kijelenthető, hogy az egyszerűbb szállodák is rendben vannak a városban. Nézzünk azért gyöngyszemeket amiket mindenképp jó szívvel ajánlanék.

Atlantis The Palm Hotel *****

The Ritz CarltonDubai *****

Marriott Resort Palm Jumeirah *****

Tökéletes választás bármelyikbe is mennénk. 

Kérj ajánlatot ITT a fenti hotelekbe, vagy válassz a többi fantasztikus szálláshely közül melyre örömmel küldünk egyedi ajánlatot. 

Fotó: Royalty free by Pixabay