Egy aprócska sziget a Yukatán-félsziget mellett, ahol a búvárkodásé a főszerep, valamint a természet és a sportolás is előtérbe kerülhet, ha Conzumel látnivalóit említjük. Közel Cancúnhoz található ez a gyöngyszem, amelynek megismeréséhez elég robogóra pattanni. Milyen kikapcsolódási lehetőségek várnak, ha Conzumel szigetére utazol?

Punta Sur – 1000 hektáros park Conzumel látnivalói között

Conzumel szigete tökéletes a pihenésre, érkezz egy napra vagy egy egész hétre. Szerencsére ez a páratlan helyszín gyorsan bejárható, így az időd nagy részét fordíthatod a kikapcsolódásra. Vannak azonban olyan különlegességek, amik helyet kaptak Conzumel látnivalói között, ezeket nem érdemes kihagyni az itt tartózkodásod során. Az egyik ilyen a Punta Sur ökológiai park, amely több mint 1000 hektárnyi földet és vizet ölel fel. A park területén különféle vadon élő állatok találhatók, például krokodilok, rózsaszín flamingók és tengeri teknősök, amelyek a partokon fészkelnek.

San Gervasio – maja régészeti leletek testközelből

Ha egy kicsit is érdekel a történelem és szeretsz ókori romokat felfedezni, San Gervasio tökéletes helyszín lesz erre. A régészeti lelőhelyen összesen 6 fő épületcsoportot tudsz megvizsgálni nyaralásod során, amelyek egy ókori város képét adják vissza. Több épületen még megtalálhatóak az akkoriban itt élők tenyérlenyomatai, emellett pedig több házon a festék maradványok is fellelhetőek. Egy pár órás kikapcsolódásra tökéletes!

Chankanaab Beach Adventure Park

Conzumel látnivalói között található a Chankanaab Beach Adventure Park, amely a vízi sportok szerelmeseit várja. Itt búvárkodhatsz, szörfözhetsz, pihenhetsz, megkóstolhatod a helyi italokat és ételeket, valamint vízi állatbemutatókon is részt vehetsz. Ez a park kicsik és nagyon számára is tökéletes programnak bizonyul, nem érdemes kihagyni, ha a szigeten tartózkodsz!

Clear Lounge – víz alatti oxigénbár

A világ első víz alatti oxigénbárja Conzumel látnivalói között kapott helyet, amely a Carnival Puerta Maya nevű kikötőnél található. Ez egy hatalmas akvárium, ahol a vendégek dúsított oxigént kapnak és ezzel játszhatnak, vagy oldhatnak meg különböző feladatokat. Emellett a speciálisan kialakított sisakokon keresztül akár aromaterápiás kezelésben is részesülhetsz, ha ide látogatsz.

Strandolás és búvárkodás egész nap

Conzumel szigetére pihenni érkeznek a turisták, így nem csoda, ha az évek során számtalan strand került itt kialakításra. Legtöbbjük a sziget keleti és déli csücskében található, ezeken többnyire pár helyi lakoson kívül szinte senki sincs, így élvezheted a háborítatlan kikapcsolódást egész nap. Ha pedig búvárkodni támadna kedved, akkor jó helyen vagy, ugyanis itt található a világ második legnagyobb korallszintes területe.

Kedvet kaptál Conzumel látnivalóihoz? A Dreams2Go! kínálatában elérhető most egy remek hajós utazás a térségbe, bővebb információért kattints ide!