A lenyűgöző Copacabana, kultúrák keveredése és a helyiek életszeretete – ez Brazília. A legnagyobb dél-amerikai ország híres a változatos környezetről, a végtelen szórakozási lehetőségeiről és a temperamentumos lakóiról, akiktől van mit megtanulni az életről. A világszinten híres Rio de Janeiro a szamba, a bossa nova és a karneválok varázslatos otthona, amelyeknek vibráló hangulata azonnal rabul ejti a látogatót. Éppen ezért egy brazíliai utazás tökéletes kiegészítője Paraty, amely csendes visszafogottságával, buja esőerdeivel és érintetlen szigeteivel vár, ahol kiélvezhetjük a homokos tengerpartok minden adottságát. 

Miért olyan izgalmas úti cél Brazília?

Brazília Dél-Amerika legnépesebb országa. Ezen a helyen egészen egyedülálló hangulat, nyüzsgés és hatalmas vendégszeretet vár. A főváros Brazíliaváros, a legnagyobb város pedig São Paulo. A legtöbben mégis Rio de Janeiro nevét ismerik, amely sok szempontból az ország központja. 

Brazíliában a hivatalos nyelv a portugál, ám az országban igen színes az etnikai és kulturális keveredés, így sokan beszélnek más nyelveket is.

Az ország hatalmas területen fekszik, így igen változatos a természeti környezet. A területének jelentős része trópusi esőerdő, többek között itt található az Amazonas-medence egy része is. Az ország nagyon gazdag növényvilággal büszkélkedhet, amelyet főként változatos időjárásának és a domborzati adottságoknak köszönhet. Számos természetvédelmi terület az UNESCO világörökség része, többek között az Iguaçu Nemzeti Park, az Atlanti-parti Esőerdő Rezervátum és a Chapada dos Veadeiros Nemzeti Park is. 

Természetesen az esőerdők mellett Brazília számos varázslatos tengerparti helyszínnek is otthon ad. Itt található Praia do Cassino Beach, amely a 240 kilométerével a világ leghosszabb strandja. De elég csak a Rio de Janeiro-ban lévő világszinten híres Copacabana-ra gondolni…

Brazília legnépszerűbb városa: a lenyűgöző Rio de Janeiro

Kétségtelen tény, hogy ha valaki Brazíliára gondol, nagy valószínűséggel a Corcovado-hegy tetején álló Megváltó Krisztus szobra vagy a csodaszép Copacabana strand jut az eszébe.

Rio de Janeiro az örök nyár városa. Nem csupán egy átlagos úti cél, sokkal inkább egy életérzés, amelyet mindenkinek érdemes megtapasztalnia. Rio vibráló szépségű városa, változatos kultúrája és izgalmas programlehetőségei miatt az egyik legizgalmasabb helyszín a világban. Rio de Janeiro a kultúra és az élvezetek városa. Zene, tánc, művészet, szórakozás, egy helyen. 

Rio a karneválok és fesztiválok városa is! Itt az ünneplés és a szórakozás elengedhetetlen része az életnek. Ahogyan a street art is, a Brazil nagyvárosban lépten nyomon megjelenik ez a szabad művészeti forma.  

Tudtad? Rió-t a szamba fővárosának tartják, de innen ered a bossa nova stílus is. Az ország egyik leghíresebb programja a minden évben megrendezett Riói karnevál, amikor jelmezek, zene, tánc és szórakozás borítja be az egész várost.

Brazília ezen pontja azonban nemcsak a bulizásról szól. A hatalmas metropolisz számos gyönyörű partszakasszal is rendelkezik, amelyek lehetőséget adnak a pihenésre és kikapcsolódásra. Copacabana híres partja, Ipanema homokos része, és Leblon tengerpartja szuper lehetőséget kínálnak, hogy élvezzük a csodaszép látványt és magunkba szívjuk a tenger friss illatát.

Kikapcsolódás Brazíliában: vár Paraty

Nem hallottál még a brazíliai Paraty városáról? Ezzel valószínűleg nem vagy egyedül! Pedig a szigetekkel teletűzdelt öböl és a sűrű, zöld dzsungellel körülvett hegyek lenyűgöző kombináció ez a hely!

Sokan úgy tartják, hogy Paraty Brazília egyik leglátványosabb helyszíne. A csodás város az érdekes történelmi és kulturális múltján túl, éppen emiatt a lenyűgözően változatos természeti adottság miatt olyan tökéletes úti cél. 

Paraty Costa Verde területén található, amely egy buja zöld folyosó Rio de Janeiro állam mentén. Különlegessége a környezet változatosságában rejlik, ugyanis a térségben lévő szigetek fölött trópusi erdők húzódnak. Hatalmas hegyek lenyűgöző kilátással, csodaszép erők rejtett vízesésekkel és apró szigetek varázslatos tengerparti részekkel. Ezt nyújtja Paraty. 

A város történelmi központja, valamint az Atlanti-erdő négy területe 2019-ben felkerült az UNESCO világörökségi listájára „Paraty és Ilha Grande” címmel.

Rióval ellentétben ezen a helyen csend, béke és nyugalom vár. Tökéletes kiegészítő helyszíne egy brazíliai utazásnak! A szűk, macskaköves utcák, a fehérre meszelt épületek és a furcsa templomok, megnyugtató hangulatot árasztanak.

Paraty tökéletes helyszín könnyed barangoláshoz és a természetjáráshoz is, miközben a gyönyörű strandok és érintetlen tengerparti csábítóan hívogatnak egy kis pihenésre.