Az Azori-szigetek hivatalosan Portugáliához tartozik. Összesen kilenc vulkanikus szigetből áll, amelyek mindegyike csodás látnivalókat tartogat a számunkra. Itt ne számíts nagy bevásárlóközpontokra, zsúfolt tengerparti utcákra és hatalmas turistaparadicsomokra. Itt túrázhatsz, pihenhetsz, gyönyörködhetsz az óceánban és megismerheted a természet rejtett kincseit.

Az Azori-szigetek felfedezéséhez szükséged lesz autóra

Az Azori-szigeteket legegyszerűbben Portugáliából lehet megközelíteni. Ide érkezik Budapestről járat, itt kell átszállni, nem egy nagy kaland. Amint megérkezel, ezt el is fogod felejteni, a gyönyörű, zöldellő dombok, a kristálytiszta víz és szikrázó napsütés mind tesznek majd arról, hogy jól érezd magad. Itt szeptember-március között van az esős időszak, azonban áprilistól kivirul az idő, így tényleg a tavasz a legalkalmasabb az utazásra. Ritkán van melegebb 25 foknál, ami már viszonylag melegnek számít ezen a helyen.

A fősziget megismeréséhez érdemes autót bérelni. Van közösségi közlekedés is, azonban annyi csodás hegy és szurdok található itt, hogy oda mindenképp gépkocsival lehet ellátogatni. Baloldali közlekedés van, a szabályok betartását nagyon komolyan veszik, és súlyos büntetést kell fizetni annak, aki megszegi ezeket.

Azori-szigeteki túrázás

A legtöbb turista azért érkezik az Azori-szigetekre, hogy túrázás közben fedezze fel ezt a páratlan helyszínt. Itt találjuk például Portugália legmagasabb hegyét, a Montanha do Pico-t, ami több mint 2 000 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé. Korábban vulkánként is tevékenykedett, azonban a legutolsó dokumentált kitörése több mint 300 éve történt. Ide körülbelül 2-4 óra alatt lehet feljutni, ami attól függ, hogy mennyi időt töltünk a lenyűgöző természet megismerésével. Ha viszont nem szeretnél ennyit gyalogolni, akkor számtalan másik túraútvonal is létezik a szigeten, amelyeken végig mehetsz akár 30 perc alatt is. Ha ezek mellett döntenél, séta közben akár delfineket és bálnákat is megfigyelhetsz.

Nem csoda, hogy a fő látnivalók között inkább a természeti képződmények dominálnak. Legérdekesebbek egyértelműen a vulkáni tevékenységből származó kráterek maradványai, valamint a lenyűgöző és rendkívül érdekes krátertavak. Emellett pedig megismerheted például a teakészítés főbb lépéseit valamelyik teaültetvény meglátogatása során, vagy elmerülhetsz egy természetes termálfürdőben is.

Ha pedig a föld alatt is körülnéznél, akkor számtalan különleges barlang várja, hogy felfedezd. Ezek hol gejzírekkel, hol lenyűgöző panorámával rendelkező hegyekkel társulnak, a lényeg, hogy itt tényleg minden szemet gyönyörködtető látvánnyal bír.

Az Azori-szigetek tökéletes kiránduló helyszín lehet azok számára, akik a természetben találják meg a kikapcsolódásuk lényegét. Keresd fel a Dreams2Go! csapatát, akik készségesen segítenek neked kiválasztani a következő pihenésed helyszínét. Ha a vulkanikus szigetcsoportra esik a választásod, akkor hidd el, hogy pazar látványban lesz részed az egész utad során!