A törökországi Alanya gyerekprogramok tekintetében is kiváló választásnak bizonyul. Rengeteg kisgyermekes család választja évről-évre ezt a várost nyaralása helyszínéül, amit a pazar tengerpartjának, a számtalan látnivalójának, és a kedves helyieknek köszönhet. Lássuk, melyik, azaz 5 program, amit bátran meglátogathattok gyerekekkel is, ha Alanyában töltitek a megérdemelt pihenésetek!

Kiváló alanyai gyerekprogram – irány a Dalamatas-barlang!

Alanya egyik legnépszerűbb látnivalója a Dalamatas-barlang, évente turisták ezrei keresik fel gyógyító hatása miatt. Ez a képződmény körülbelül 50 méter hosszú, több tonna cseppkövet és sztalagmitot tartalmaz, amely az asztmások számára pozitívan hat. Magát a barlangot 1948-ban fedezték fel a kikötő építése közben, amely azóta is tömegeket vonzz. Mindenképp látogassátok meg a gyerekekkel, ugyanis a megjelenése páratlan!

Alanya vára – meseszép kilátás az egész partra

Ha szeretitek a várromokat, akkor ne hagyjátok ki az alanyai gyerekprogramok közül a városban található különleges erődítményt! Ez az épület a félsziget csúcsán helyezkedik el, ahová érdemes stílusosan érkezni, az Alanya Sky Trammel. Ez egy különleges, 900 méteres drótkötélpálya a házak felett, amelynek fedélzetén beláthatod az egész várost, felérve a csúcsra pedig lenyűgöző látvány tárul majd elétek! A gyerekek imádni fogják a levegőben való utazást, a vár pedig megkoronázza majd a kirándulást!

Fürödjetek Kleopátra strandján!

A legenda szerint az Alanyában található Cleopatra stand az ókori hercegnőről kapta a nevét, aki előszeretettel vette igénybe a sós víz jótékony hatását. Ezen a partszakaszon rendkívül finom homokos a part, a víz kristálytiszta, így a gyerekeknek lehetősége nyílik egy kis búvárkodásra is. Ez is egy a tökéletes alanyai gyerekprogramok közül!

Eftalia csúszdapark – egésznapos program a családnak az alanyai nyaralás alatt!

Alanya egyik legnagyobb csúszdaparkja az Eftalia Aqua Resort szállodában található, és 25 kilométerre Alanya belvárosától. A szállás vendégein kívül bárki használhatja, így mindenképp érdemes ellátogatnotok ide. Több mint 4500 négyzetméteren várja a látogatókat számtalan csúszdával és vízi játékkal, így a gyerekek számára kész paradicsom ez a hely! Tökéletes program az egész családnak egy alanyai nyaralás során

Tökéletes kikapcsolódás a Dim-folyónál

A Dim-folyó és barlang 15 kilométerre fekszik Alanya belvárosától. Ez a hely maga a földi paradicsom, ahol piknikezhettek, felfedezhetitek a természetet, vagy egyszerűen csak lazíthattok egy nagyot. A Dim-barlang a Dalamatas-barlanghoz hasonlóan cseppköveket és sztalagmitot tartalmaz, azonban kisebb, mint az előbb említett társa. Ha szeretnétek az alanyai gyerekprogramok közé egy kicsit lazább napot is beiktatni, ez lesz a ti helyetek!

Kedvet kaptatok egy utazáshoz a Török Riviérára? Foglaljátok le az utazásotokat a TravelGoo oldalán, és ismerjétek meg ezt az egzotikus kultúrát közelebbről is! Ha pedig további izgalmas helyeket is felfedeznétek, akkor ismerjétek meg a többi, népszerű török üdülővárost is!