Az utazás és az új helyszínek felfedezése az egyik legjobb lehetőség arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok körforgásából. Más kultúrák megismerése és izgalmas helyszínek megcsodálása segíthet a kikapcsolódásban és feltöltődésben. A helyszín kiválasztásán túl az egyik legfontosabb szempont: a szállás. A kényelmes pihenéshez elengedhetetlen a megfelelő környezet, amely a világ legexkluzívabb szállodáiban tökéletesen biztosított. A leghíresebb luxusszállodák nemcsak a szolgáltatások magas minősége, hanem a páratlan elhelyezkedésük és végtelen vendégszeretetük miatt is váltak ennyire híressé.

Híres szállodák és exkluzív luxushotelek

Végig sétálni a történelem legexkluzívabb szállodáinak folyosóin, miközben gyönyörködünk a lenyűgöző kilátásban? A világon található luxusszállodák évtizedek óta gondoskodnak vendégeik zavartalan nyugalmáról és a tökéletes kikapcsolásról. Legyen szó csúcsminőségű étkezésről vagy exkluzív wellness szolgáltatásokról, ezeken a helyszíneket megtapasztalhatjuk a varázslatos kényeztetés és luxus minden elemét. Ráadásul több olyan szálláshely is van a világon, amely számos híres embernek vagy fontos történelmi pillanatnak adott otthont valaha. Így ezeken a helyeken járva egy kicsit az időben is visszarepülhetünk.

Legyen szó egy pálmafákkal körbe ölelt trópusi szigeten található luxusszállodáról vagy egy kastélyszállodáról Európa egyik legfelkapottabb városának centrumában, a világ legexkluzívabb szállodái minden látogatót azonnal elrepítenek a tökéletes kényelem világába.

London: Claridge’

Egy hely, ahol egyetlen kérés sem túl felháborító és ahol a „nem” szó gyakorlatilag nem szerepel az alkalmazottak szótárában. Ez a világ létezik, méghozzá Londonban található és Claridge-nek hívják.

A Claridge’s egy 5 csillagos szálloda a londoni Mayfairben. A híres szálláshely igen régi és tekintélyes múlttal rendelkezik, a hotelt ugyanis 1812-ben alapították. Ekkor a neve még Mivart’s Hotel volt.

A Claridge’s-t máig igen híres luxusszálloda, amelyet London leginkább „ételközpontú szállodájaként” tartanak számon. A gyönyörű kialakítású hotel fine dining főéttermét 12 éven keresztül Gordon Ramsay vezette. A Claridge’s ma is fogad vendégeket, ezenkívül pedig délutáni teát is kínál az előcsarnokban és az olvasóteremben. A hotelben összesen három nyilvános földszinti bár található, 2021-ben pedig megnyílt egy festőszoba is.

Szingapúr: Raffles Hotel

A Szingapúrban található Raffles Hotel ma a világ egyik legtöbbet emlegetett szállodája. A hotel egy brit gyarmati stílusú luxusszálloda, amelyet 1887-ben alapítottak. A szállodát Sir Thomas Stamford Raffles brit államférfiról nevezték el, akit a modern Szingapúr megalapítójaként tartanak számon. 

A szálloda 2017-ben hatalmas felújításon esett át, amely alkalmával a lakosztályok száma 115-re nőtt. Az épületet új és modern technológiákkal szerelték fel, valamint igazi márványpadlóval is bővítették. A Raffles Hotel bevásárlóárkáddal is rendelkezik, ahol számos igen különleges butik és étterem megtalálható.

New York: The Plaza Hotel

Nem lenne teljes a híres luxusszállodák listája a New York szívében található Plaza Hotel nélkül. A 18 emeletes, francia reneszánsz ihletésű kastély stílusú épület Henry Janeway Hardenbergh nevéhez köthető. A híres Plaza Hotel fénykorában több mint 800 szobával rendelkezett. 

A Plaza Hotel nemcsak a kiemelkedő luxus szolgáltatásai miatt olyan ismert. A szálloda számos könyvben és filmben szerepelt már, többek között F. Scott Fitzgerald 1925-ös, The Great Gatsby című regényében és a Reszkessetek, betörők! 2 című filmben is.

A new york-i luxushotel ma is fogad látogatókat, ahol többek között spa és wellness részleggel, exkluzív üzletekkel és pálma udvarral is várja vendégeit. 

Dubai: Atlantis The Palm Hotel

Hagyományosnak korántsem nevezhető a Dubai városában található Atlantis The Palm hotel. A luxusszálloda az Egyesült Arab Emírségekben, egészen pontosan a Palm Jumeirah csúcsán található. Ez az első olyan szálloda, amelyet a szigeten építettek, témája és kialakítása pedig Atlantisz mítoszához kapcsolódóik. 

Az 1548 szobás, tengeri témájú üdülőhely két szárnynak ad otthont. Ez egészül ki az Aquaventure vízi parkkal és Aquariummal, ahol több mint 65 000 tengeri állat él. A Dubaiban található hotel egyik fő különlegessége, hogy több víz alatti lakosztállyal is rendelkezik. A Poseidon és Neptune lakosztályokban szinte padlótól a mennyezetig érő ablakok vannak, a még izgalmasabb látvány érdekében. Az Atlantis The Palm rendszeresen szerepel a világ legegyedibb szálláshelyeinek listáján.

Mumbai: Taj Mahal Palace Hotel

A Taj Mahal Palace Hotel Indiában, Mumbai Colaba negyedében található ötcsillagos luxusszálloda. A sok helyen egyszerűen csak Taj néven ismert épület indo-szaracén stílusú. Kapuit 1903-ban nyitotta meg és máig az egyik legjobb keleti szállodának tartják.

Taj Mahal Palace exkluzív luxusszálloda összesen 560 szobával és 44 lakosztállyal rendelkezik. Az évek alatt számos világhírű személy is megszállt ezen a helyen, többek között Bill Clinton, Duke Ellington és Lord Mountbatten is szerepelt a vendégek listáján.