Hallottál már valaha Salalah-ról? A Perzsa-öbölben található Ománi Szultánság igazi egzotikus ország. Mesebeli sivatagok, lenyűgöző természeti kincsek, több ezer éves történelmi múlt és persze igazi luxus üdülőhelyek várnak minden látogatóra. Ha a téli időszakban utaznál, de nem tudod merre indul, az Ománi Szultánság az egyik legjobb választás! Merülj el a Dhofar-hegység látványában, fedezd fel a helyi banánültetvényeket és pihend ki magad Salalah legszebb tengerpartjainak egyikén!

Miért olyan izgalmas helyszín Salalah?

Az Ománi Szultánság egyelőre nem tartozik a legnépszerűbb úti célok közé, így Salalah ideális választás azok számára, akik az egzotikumok és a luxus mellett a nyugodt, pihentető környeztet keresik. 

Omán az Arab-félsziget délkeleti peremén fekszik, így elhelyezkedésének köszönhetően a téli hónapok során is 30 fokos nyári meleg van. Az ország emiatt a téli időszakban is ideális nyaralóhelyszín, hiszen a kristálytiszta vizű Arab-tenger fürdésre is alkalmas. 

Salalah Omán déli részén, az Indiai-óceán partján fekvő város, mely rengeteg újonnan épített luxus kategóriás szállodákkal várja a felhőtlen nyaralásra vágyó utazókat. A nagy történelmi múlttal rendelkező település gyönyörű óvárosa és híres bazárja eredeti állapotában ma is látogatható. 

Salalah ideális úti cél azoknak, akik szeretnek a természetben lenni, örömmel fedeznek fel izgalmas és egyedi kultúrákat és szívesen ismerik meg más országok történelmi múltját. Mindezt pedig úgy, hogy a látogatók később Salalah gyönyörű homokos tengerpartjain és a luxusszállodák medencéinek partján pihenik ki kalandokat.

Karibi hangulat Salalah-ban

Salalah-t gyakran nevezik a Közel-Kelet Karibjának, főként a két helyszín között fellelhető hasonlóságok miatt. A városban található hosszú, homokos partok, a kristálytiszta, csillogó víz és a tengeri élővilág gazdagsága miatt a helyszín ideális napozáshoz, úszáshoz és vízi sportokhoz egyaránt.

Fehérhomokos tengerpartra vagy inkább buja, zöld területre vágysz? Nos a jó hír, hogy Salalah-ban nem kell választani, ugyanis ez az egészen különleges helyszín mindkettőt garantálja!

Salalah városa Dhofar tartomány központja, amely főként gyönyörű strandjairól és üdülő szállodáiról híres. Az itt található tengerparti részek mindenki szívét azonnal elvarázsoljak. A fehér homokkal borított partokon romantikus sétákban lehet részünk, ugyanis könnyen lehet, hogy jó ideig nem találkozunk senkivel. A hatalmas pálmafák mellett azonban gyakran látni békésen legelésző tevéket. 

Na, de hol érdemes strandolni, fürdeni és napozni Salalah-ban?

A Mughsali beach az egyik legnépszerűbb helyszín, többek között a festői szépségű látványa miatt. Szintén közkedvelt partszakasz az Al Fazayah beach is, amely öt kilóméret hosszan terül el az öbölben. Az Al Haffa tökéletes választás egy romantikus naplementéhez, míg az Ad Daharriz névre hallgató parti rész ideális, ha csendes, nyugodt pihenésre vágyunk.

Izgalmas élmények: Salalah

Az ország több szempontból is izgalmas úti cél. Kitűnő választás, hiszen rengeteg látnivalónak, gyönyörű tengerparti résznek és felfedezésre váró helyszínnek ad otthont. Az egyik legkülönlegesebb program a helyi élővilág felfedezése, ugyanis ezen a helyen őshonos állat többek között a leopárd, hiéna és a nyársas antilop is. Ám nemcsak a szárazföldön lehetünk szemtanúi gyönyörű állatoknak, kis szerencsével megcsodálhatjuk a vízben úszkáló óriásteknősöket és csodaszép delfineket is.

Ha Salalah is a bázisunk, érdemes kicsit távolabb merészkedni és Omán rejtett kincseit is felfedezni. Te is szívesen merülsz el egy másik ország kultúrájában? Akkor mindenképpen látogass el a Nagy Mecsethez és Jób sírjához is. Ezenkívül a Khor Rori, azaz az egykori Sába Királyság fennmaradt maradványait sem szabad kihagyni, de a Taqah nevű halászfalu is érdekes lehet, méghozzá az itt található középkori erőd miatt. A Wadi Shab az ország egyik legkülönlegesebb látnivalója, ugyanis ez egy egészen gyönyörű barlangi vízesés.

Mivel Salalah főként nyaraló helyszín, így természetesen érdemes minél több strandot felfedezni. A nyugati részen csodaszép szakaszok várnak, ezek közül is kiemelkedik kettő: Mughsail Beach és Fizaya Beach.