A Dominikai Köztársaság igen közkedvelt úti cél, különösen a téli időszakban. Ez nem olyan meglepő, hiszen hófehér homokos tengerpartok, türkizkék hullámzó víz és nagyon kellemes időjárás vár egész évben.  Ez a leírás azonban sok karibi országra igaz lehet, a Dominikai Köztársaság titka azonban az igen változatos természeti környezetben és sziget egyedülálló hangulatában rejlik.

A lenyűgöző szigetország minden látogatót elvarázsol. Változatos természeti környezet és gazdag élővilág vár, valamint a számtalan kikapcsolódási és szórakozási lehetőség áll rendelkezésre a nyaralás alatt. Ha szeretnénk megtapasztani a Dominikai Köztársaság valódi arcát, akkor mindenképpen ismerkedjünk meg a helyi gasztronómia különlegességeivel. Az ott élő emberek kedvessége és életigenlő hozzáállása pedig lépten-nyomon tapasztalható.

Fontos tudnivalók

Dominikai Köztársaság Közép-Amerikában található, a sziget egészen pontosan a Karib-tengeren fekszik. Területét tekintve nem túl nagy, körülbelül feleakkora, mint Magyarország. Fővárosa Santo Domingo, aminek óvárosi része az UNESCO világörökségéhez tartozik. Az ország hivatalos nyelve a spanyol, ám a turisták miatt az angolt is beszélik. Érdekesség még, hogy hivatalosan a pénznem dominikai peso, de sok helyen az amerikai dollárt is elfogadják. A sziget éghajlata trópusi monszun, nappal 30 ℃ körüli hőmérsékletre lehet számítani és éjszakára is csak 18-20 ℃-ig hűl vissza a levegő.

Amiket mindenképpen látni kell

Sokak fejében él az a kép, hogy a Dominikai Köztársaság egy igazi karibi sziget, ahol egész nap pihenhetünk a homokos partok egyikén megfeledkezve minden gondunkról. Ez valóban így van, a hely tökéletes választás, ha egy meleg helyen szeretnénk nyaralni és kikapcsolódni. Ugyanakkor a sziget ennél jóval több mindent rejt magában: vízesések, dzsungelek, ókori városrészek és modern épületek, valamint lenyűgöző állat- és növényvilág csak arra vár, hogy felfedezzük!

Punta Cana

Punta Cana a Dominikai Köztársaság talán legismertebb helye. Fő vonzerejét egyértelműen a pálmafák ölelésében lévő fehérhomokos strandok adják. Éppen ennek a népszerűségnek köszönhetően, hogy ez a hely az elmúlt években igen sokat fejlődött. Ma már számos luxusüdülőhely és szállodakomplexum található itt, ahol minden vendég megtapasztalhatja a tökéletes nyaralást, méghozzá álomszép környezetben. 

Saona-sziget

Saona szigete Bayahibéből közelíthető meg a legegyszerűbben, hajó segítségével. Szintén népszerű turisztikai célpont, hiszen ezen a festői szépségű szigeten érintetlen a természeti környezet. Ha ott járunk, a pálmafákkal körülvett strandokon túl mindenképpen érdemes a Del Este Nemzeti Parkba is ellátogatni.

Santo Domingo

A maga 2,5 milliós lakosságával ez a Dominikai Köztársaság legnépesebb városa. Az ország déli részén található főváros bővelkedik luxusszálláshelyekben és nemzetközi éttermekben. Amit semmiképpen nem szabad kihagyni: az ókori városrészt, a Primada de América katedrálist és a helyi piacot. A függetlenség napja alkalmából a minden év februárjában karneválsorozatot rendeznek, ahol az emberek közösen ünnepelnek.

Enriquillo-tó

Az Enriquillo-tó többszempontból is különleges helyszín. Ez a Dominikai Köztársaság legnagyobb tava, érdekessége pedig az, hogy a benne levő vízmennyiség folyamatosan növekszik. Ezenkívül itt lehetőségünk adódik megcsodálni a flamingókat és leguánokat is.  A tó közepén található a Cabritos sziget, ahol a Parque Nacional Isla Cabritos park számos egyedi és veszélyeztetett állat- és növényfajnak ad otthont.

Monkey Jungle

Ez a hely pontosan azt ígéri, amire a neve is utal. A majomdzsungel igazi életre szóló élményeket tartogat, amit a kisebbek és a nagyobbak is imádni fognak! A szigeten élő kapucinus majmokat nemcsak megfigyelhetjük, hanem saját kézből meg is etethetjük őket. A Monkey Jungle másik különlegessége a hegy tetején található. Innen indul ugyanis egy drótkötélpálya, amin lecsúszva megcsodálhatjuk az alattunk elterülő dzsungel lenyűgöző látványát.

Damajagua-vízesésrendszer

Puerto Platától délnyugatra található ez a lenyűgöző látványú vízesésrendszer. Az összesen 27 kisebb-nagyobb zuhatagból álló Damajagua földöntúli panorámával rendelkezik. Ha ott járunk, nemcsak látványba érdemes belemerülni, hanem valóban megtapasztani ezt a csodálatos kalandot. Részt vehetünk szervezett kanyoning túrán vagy akár meg is mártózhatunk a kristálytiszta vízben.

Aktivitás nyaralás alatt is

A szigetre bátran mondhatjuk, hogy a vízi sportok paradicsoma. Ha szeretnék aktívan tölteni a nyaralást, ezt számtalan különböző módon megtehetjük. Lehetőség van a szörfözés különböző fajtáinak kipróbálására, de vitorlázásra, kajakozásra, búvárkodásra is. Ha kicsit extrémebb programra vágyunk benevezhetünk vízisízésre, wakeboardozásra, sőt még akár sznorkelezésre is. Ezenkívül természetesen klasszikus sportolásra is van lehetőség, a baseball és a golf különösen közkedvelt a szigeten.