Kanada Észak-Amerikában található ország, amely elhelyezkedésének köszönhetően egészen egyedülálló természeti kincsekkel rendelkezik. Az országban hatalmas sziklás hegycsúcsok, végtelen erdők, csodaszép fjordok is megtalálhatóak, természetesen a lenyűgöző homokos tengerpartok mellett. Az ország sokszínűsége nemcsak a lakosság összetételében, hanem az egyes városok különbözőségeiben is rejlik. Kanada a modern felhőkarcolóktól kezdve, az érintetlen nemzeti parkokon át, a tóparti színes házakig rengeteg felfedezésre váró látnivalót kínál.

Tudnivalók Kanadáról

Kanada Észak-Amerikában található hatalmas ország. Területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, innen ered az ország nemzeti mottója is a: „A Mari Usque Ad Mare” azaz „Tengertől tengerig” kifejezés.

Az országban számos különböző nemzetiség él együtt, így a multikulturalizmus fontos része a kanadai szellemiségnek, amely a hétköznapokban is gyakran tetten érhető. Kanada két leghíresebb városa Ottawa, amely a főváros és Toronto, amely az ország legnagyobbika. A hivatalos nyelv az angol és a francia. 

Időjárását tekintve az átlagos téli és nyári hőmérséklet nagymértékben különbözik Kanada egyes részein. A telek általában nagyon hidegek az ország legtöbb régiójában, különösen a belső és a prérin fekvő tartományokban. A parttól távolabbi területeken és északon, tartós hó a jellemző. A hideg alól a parton fekvő Brit Columbia kivételt képez, itt inkább mérsékelt az éghajlat.

Gros Morne Nemzeti Park

A Gros Morne Nemzeti Park az egyik legsokoldalúbb nemzeti park Kanadában. Az összesen 1805 km² területével az ország második legnagyobb nemzeti parkja az atlanti-óceáni részen. Sokszínűsége a különbözőségekben rejlik, ugyanis itt megtalálható tengerparti szakasz, különböző erdők és mocsaras részek, valamint a terméketlen felföld és a síkság növény- és állatvilága is. A nemzeti park tökéletes helyszínt biztosít azoknak, aki szeretnék kiélvezni a természet szépségét és közelségét túrázás vagy kirándulás közben. Természetesen a tavakon hajótúrára is van lehetőség.

Moraine-tó 

Kanada egyik legnépszerűbb látnivalója a Moraine-tó, amely a nyugati részen, a Banff Nemzeti Parkban található. A tavat egy gleccser táplálja, egészen különleges látványát pedig érdekes, kékes-zöld árnyalatú színének köszönheti. A tavat az Alberta csodaszép hegyei veszik körül. A Ten Peaks, vagyis Tíz Csúcs nevű völgyben található tó körülbelül 1885 méteres magasságban helyezkedik el. Érdekesség, hogy ez az egyik legtöbbet fotózott helyszín Kanadában.

Niagara-vízesés

A Niagara-vízesés valójában három vízesés együttesét jelenti, amely az Egyesült Államok és Kanada határánál található. A három közül a legnagyobb a kanadai oldalon elhelyezkedő Patkó-zuhatag. Érdekesség, hogy a hatalmas vízzuhatag a világ legnagyobb elektromos áramforrása. A vízesés minden napszakban gyönyörű, este azonban színes fényekkel világítják meg a még különlegesebb látvány elérése érdekében. 

Churchill 

Bár Churchill valójában csupán egy 1000 fős kisváros Manitoba részén, a Hudson-öböl partján, mégis évente rengeteg látogatót vonz. A helyszín fő különlegessége a leghíresebb lakóiban rejlik, amelyek a fehér szőrű jegesmedvék. Sokan úgy is nevezik ezt a helyet, mint a „Világ Jegesmedve Fővárosa”.  A város természetesen ennél jóval többet rejt magában, szerencsés időpontban például a sarki fényt is megcsodálhatjuk innen.

Victoria

Brit Columbia fővárosa, a közel 75.000 lakosú Victoria Kanada legangolosabb és sokak szerint a legbarátságosabb városa. A helyszín hangulata egészen lenyűgöző, a helyszínt kertvárosi látvány jellemzi, gyönyörű parkokkal és vízparti sétányokkal kiegészülve. Az időjárás nagyon kellemes, nem jellemző rá a Kanada szerte gyakori zord hideg. Egyes partmenti részekről tiszta idő esetén ellátni akár az Egyesült Államokig is. Ha ott járunk, mindenképpen érdemes ellátogatni a Fisherman’s wharf-hoz és a Parlamenthez is.

The Canadian

A vonatozás minden országban érdekes élmény, főleg, ha az olyan csodás helyszíneken megy keresztül, mint a The Canadian. A pihentető utazásra vágyó turisták számára tökéletes választás végigmenni a világ leghíresebb vonatútján. A Torontót Vancuverrel összekötő szakasz összesen 4466 kilométer hosszú, amelyet három nap alatt lehet megtenni. Az utazás közben olyan csodálatos látnivalók várnak, mint Ontario északi tavai, a híres amerikai prérik, a hatalmas hófedte Sziklás-hegység és a különleges Jasper Nemzeti Park.