Az Egyesült Arab Emírségek hallatán sokaknak Dubai jut először eszébe. Pedig az ország fővárosa valójában egy másik gyöngyszem, méghozzá a szintén híres Abu Dhabi. Ez a Föld egyik leggazdagabb városa, ahol gyakorlatilag minden megtalálható, ami egy tökéletes utazáshoz szükséges. Elegáns környezet, csodaszép látnivalók, luxus szállások és finom falatok várják a látogatókat. 

Abu Dhabi az Egyesült Arab Emírségek hét emírségének legnagyobbika. Hivatalosan ez a város az Egyesült Arab Emírségek fővárosa és egyben kulturális központja. A Dubaiba utazóknak is megéri ellátogatni ide, ám Abu Dhabi önmagában is megér egy külön nyaralást! A város rengeteg látnivalót rejt magában, bővelkedik a kulturális és építészeti látnivalókban, ezenkívül pedig számtalan szórakoztató programlehetőséggel is várja a kíváncsi látogatókat.

Sheikh Zayed Nagymecset 

Abu Dhabi egyik kihagyhatatlan látnivalója a Sheikh Zayed Nagymecset. A világ egyik legnagyobb mecsete építészetét tekintve nagyon impozáns és gazdagon díszített. Ránézésre látszik, ahogyan az épület a muszlim építészeti stílusokat és a világ kultúráit ötvözi. Érdekesség, hogy ezen a helyen található a világ legnagyobb, több millió Swarovski kristályból kirakott csillárja. Az épületet érdemes naplemente után is megnézni, ugyanis a hely kivilágítva is gyönyörű! 

Yas Marina Circuit versenypálya

Yas Marina Circuit egy igen híres autóversenypálya. Már 2009-től ezen a pályán rendezik meg minden alkalommal a Formula – 1 Abu Dhabi nagydíjat. A gyorsaság szerelmesei nem véletlenül imádják ezt a helyet! A helyszín bejárása is remek program, ám ha ott járunk, bizony érdemes autóba ülni és beleképzelni magunkat a versenyzők életébe, még ha csak egy rövid időre is. 


Observation Deck at 300 kilátó

Kétségtelen, hogy a város legjobb kilátását biztosítja ez a helyszín. Az Ethitad Towersben található Jumeirah At Etihad Towers hotel 74. emeleten kialakított kilátó várja a látogatókat. A 360 fokos kilátást ígérő helyszín valóban lenyűgöző látványt biztosít Abu Dhabi városára. Bár nappal is fantasztikus program, a kivilágított várost megcsodálni egészen lenyűgöző, életreszóló élmény.

Emirates Palace 

Ez a lenyűgöző palota valójában egy szálloda- és konferenciakomplexum, amely az arab építészeti stílus jegyeit hordozza. A turisták számára megtekinthető impozáns épületet mindenképpen érdemes megcsodálni. Arab palotára jellemzően nagyon díszes, gazdag és pompás építményről van szó, ez kívülről is látszódik, hiszen a falak szinte mindenhol arany és ezüst mozaikokkal vannak díszítve. 

Louvre Abu Dhabi

Az Arab-félsziget legnagyobb művészeti múzeuma is Abu Dhabi városában található. A múzeum állandó kiállításai mellett számos, a világ minden tájáról származó műalkotásoknak is helyet ad. 

 A 2017-ben nyitott múzeumba nemcsak a felbecsültetetlen értékű műtárgyak és alkotások miatt, hanem az 55 arab óvárosok ihlette impozáns épület miatt is megéri ellátogatni.  

The Corniche sétány

Ez a homokos tengerparti sétány tökéletes helyszínt biztosít arra, hogy a fenti kép után a földről is megcsodáljuk a várost. A több kilométer hosszú partszakasz mentén hatalmas felhőkarcolók helyezkednek el, amelyek egészen különleges hangulatot adnak a helynek. A sétány mentén számtalan étterem, bár és kávézó található.