Az USA hatalmas ország, nagy területéből adódóan pedig számos gyönyörű hellyel és lenyűgöző természeti adottsággal rendelkezik. Egy út alkalmával szinte lehetetlen mindent megnézni, de egy körutazás tökéletes választás, ha több várost is szeretnénk alaposabban megismerni. Milyen kincseket rejt magában az USA keleti partja? Lenyűgöző történelmi épületeket, modern kori felhőkarcolókat, igazi fehér homokos partszakaszokat és persze lélegzetelállító természeti környezetet.

Amerikai Egyesült Államok

Az USA területileg az egyik legnagyobb ország a világon, ebből fakadóan igen sokszínű nemcsak időjárásbeli eltéréseket, hanem természeti adottságait tekintve is. A keleti és a nyugati része nagyban különbözik egymástól. Mindkettő megér egy utazást, hiszen éppen ebben a különbözőségben rejlik az ország és a városok igazi értéke. Aki egyszer már járt az USA-ban, szinte biztos, hogy rabul ejti a szívét és újra vissza akar majd térni. Amerika az európai kultúrától nagyban különbözik és bár sok helyen – például filmekben vagy az interneten – találkozni egyes ikonikus helyszínekkel, a keleti parton fekvő csodás városokat élőben is látni kell! 

New York

New York világszerte az egyik legismertebb város.  Annyi híres és lenyűgöző látnivalót rejt, hogy csak erre az egy városra érdemes több napot szánni. Ha ott járunk, természetesen mindenképpen ajánlott meglátogatni a Times Square-t, sétálni a Central Parkban és a  Fifth Avenue-n,  megcsodálni a Rockefeller Centert, ha pedig karácsony környékén utazunk, az itt álló ikonikus és hatalmas karácsonyfát sem szabad kihagyni. Ezenkívül még természetesen számos felfedezésre váró hely van, többek között a Soho, a Kínai negyed és Little Italy vagy éppen a Wall Street és persze a 9/11 Emlékhely. Amit semmiképpen sem szabad kihagyni: Manhattan éjszakai fényeinek megcsodálása és az Empire State Building tetejéről nyíló fantasztikus kilátás.

Washington DC

Az Egyesült Államok fővárosa az ország központja. Nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta. Itt található a Capitolium és a filmekből oly annyira elhíresült Fehér Ház is. A National Mall nevű zöld területen található a washingtoni látnivalók java. Többek között számos történelmi esemény, illetve személy emlékműve is, például a Jefferson emlékmű, a Lincoln emlékmű, a Vietnámi Veteránok Emlékműve vagy éppen a II. Világháborúban elesett katonák emlékére állított Iwo Jima emlékmű is ezen a szakaszon helyezkedik el.

Philadelphia

Tudtad, hogy Philadelphia-t gyakran emlegetik úgy, mint a nemzet bölcsőjét? Ez elnevezés arra utal, hogy az alapító atyák egykor itt írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Philadelphia a legnagyobb város Pennsylvaniában. A köznyelvben gyakran találkozni a „Philly” és „Brotherly Love City” megnevezéssel is. A legtöbb történelmi épület a Historic National Park közelében található, például a Liberty Bell (Szabadság harang) és a híres Függetlenségi Csarnok is. Philadelphia városa a művészet kedvelők paradicsoma, érdemes ellátogatni a Pennsylvania Academy of Fine Arts Museum és a Civil War Library & Museum épületébe is. 

Miami

Miami Florida államban található, ami az USA délkeletre partján található. Elhelyezkedéséből adódóan sok napsütés, meleg és pálmafás tengerpart jellemzi. A lenyűgöző strandjai igen népszerűek, a parton mindig nagy a nyüzsgés, helyiek és turisták egyaránt kiélvezik az adottságokat. Az állam egyik legismertebb városa Miami, ahol a fehér homokos strandok és a helyi színes kultúra mellett az éjszakai élet is pezseg. Az ottani életérzést jól bemutatja a színes art deco városrész épületei mellett található modern sokemeletes szállodák kontrasztja. Ha szeretnénk kiélvezni a város hangulatát és strandolni, választhatjuk a nyüzsgő South Beach-et vagy a kicsit nyugodtabb North Beach-et is. 

New Hampshire

New Hampshire tökéletes választás azoknak, akik szeretik a természet közelségét és szívesen töltenek időt gyönyörű környezetben. Családosok számára is ajánlott, hiszen itt található a régió legnépszerűbb szórakoztató parkja, ahol rengeteg különböző játék és élvezetes program várja a kisebbeket és nagyobbakat. A város híres a hosszan elterülő, homokos partjáról, ahol nemcsak napozni és fürdeni tudunk, hanem hódolni az egyik legnépszerűbb sportnak, a szörfözésnek. A csodás hegyekkel szegzett város tökéletesen alkalmas a túrázásra is, hogy fentről élvezhessük a kilátást. A part melletti sétányt rengeteg étteremnek, játszótérnek és egyéb szórakoztató lehetőségnek ad otthont. Ha igazán különleges, mégis nyugodt helyre vágyunk, van egy kastély New Hampshire-ben, amely az ország egyik legszebb kilátásával rendelkezik. A szobából kinézve a híres Winnipesaukee-tó látványa tárul elénk.

Luxus és kényelem felsőfokon

Sokan úgy emlegeti az USA-t, mint az álmok és a lehetőségek országa. Egy tökéletes körutazás elengedhetetlen része a minőségi szálláshely. Természetesen a keleti parton található nagyvárosok mindegyike számos hotellel rendelkezik. Az elegáns luxusszállodában kiélvezhetjük a kényelem minden fokát, elmerülhetünk az Amerika okozta egyedülálló hangulatban és elmerülhetünk a lenyűgöző kilátásban – választástól függően – a városra vagy éppen a hófehér csúcsos hegyekre.