Barbadosról a legtöbbeknek Rihanna, a népszerű énekesnő jut eszébe. Amellett, hogy ez a csodálatos sziget a világhírű popcsillag szülőhazája, turisztikai szempontból sem elhanyagolható úti cél.  A hangulatos trópusi sziget az Atlanti-óceán Karib-térségében található, ahol fehér homokos strandok és barátságos helyiek várják a látogatókat.

Érdekességek Barbadosról

Barbados a Karib-térség egy szigetállama, a Kis-Antillák legkeletibb tagja. Fővárosa Bridgetown, a régi helyőrség épületei az UNESCO világörökség részei. A nemzeti mottója a büszkeség és szorgalom. Barbados területét tekintve nem túl nagy, körülbelül akkora, mint Budapest.

Érdekesség, hogy Barbados több, mint 300 éven keresztül brit fennhatóság alatt állt, egészen 1966-ig. Nem meglepő módon ez több helyen megmutatkozik, például a sziget kultúrájában és az építészetében is.

Az országban a hivatalos nyelv az angol, ez a közigazgatás nyelve. A brit angollal nem teljesen azonos, főként szókincs és kiejtésbeli eltérések tapasztalhatóak.

Az ország nevének eredetével kapcsolatban máig vannak találgatások. Egyesek úgy gondolják, hogy portugál és a spanyol „szakállas férfi” kifejezésre utalhat a név, mások mégis inkább úgy hiszik, a szigeten található honos fügefák miatt kaphatta ezt a megnevezést.

Mi vár rád Barbadoson?

Fehér homokos tengerpartok

Az ideérkezők számára Barbados a tökéletes kikapcsolódás helyszíne. A kényelmes szállás elfoglalása után nincs is jobb, mint kiélvezni a kellemes klímát. A nap szikrázóan süt, mi pedig a fehérhomokos tengerparton fekve érezhetjük a teljes nyugalmat. Az víz egyenlenes morajlása és a páratlan természeti környezet biztosan kiszakít majd a hétköznapok ritmusából.

Lenyűgöző élővilág

A sziget páratlan természeti környezetben található. A növény- és állatvilág is egészen egyedülálló. A majmoktól kezdve, mosómedvéken át, a nyulakig rengeteg különböző faj él együtt ezen a kis területen. Ha ott játunk, találkozhatunk még számos fajtájú gyíkkal és madarakkal is, többek között tukán és kolibri is lakik a szigeten. Érdekesség, hogy Barbados több teknősfajnak ad otthont és a Karib-térség második legnagyobb cserepesteknős-populációjával rendelkezik.

Utazz és tapasztald meg te is!

Kultúrák keveredése

A brit és karibi kultúra érdekes keveréke lépten-nyomon megfigyelhető, ennek hatása a mindennapi életben is szemet szúr. Például Barbadoson a krikett és az ötórai tea is komoly hagyomány, amelyet a helyiek szigorúan be is tartanak.

Gyakran emlegetik a szigetet Kis-Angliaként, az itt tapasztalható kultúrabeli hasonlóságok és a helyiek udvarias viselkedése miatt. A szigeten találunk igazi angol pubokat, de belefuthatunk karibi rumosüvegekkel teli bárokba is.

Tökéletes időjárás

Barbados éghajlata felettébb kellemes. Az év legnagyobb része napsütéses, a tengeri áramlatok azonban a hőmérsékletet igen kellemessé teszik. Az átlaghőmérséklet januárban is 25 C°. A februártól májusig tartó időszak a legszárazabb, míg június a legcsapadékosabb hónap. Barbados a Karib-szigetek legnaposabb szigete.

Sportolásra fel!

A Barbadoson töltött idő biztosan nem lesz unalmas. Ha már kipihentük magunkat a homokos strandok egyikén és szívesen belevetnénk magunkat a sportok világába, könnyen megtehetjük. Az aktív kikapcsolódást kedvelők előnyben vannak, ugyanis a szigeten számos sportolási lehetőség áll rendelkezésre. Lenyűgöző kilátás mellett golfozhatunk és teniszezhetünk vagy kipróbálhatjuk a windsurfinget is. Természetesen a vízi sportokat sem szabad kihagyni, búvárkodás közben felfedezhetjük a csodás élővilágot. Ezután már csak egy jó kis túra van hátra valamelyik esőerdőben.