Mexikó igen közkedvelt üdülési helyszín, nem véletlenül, hiszen szinte minden megtalálható itt, amire csak egy nyaralás alatt vágyhatunk: színes kultúra, fantasztikus gasztronómia és természetesen lélegzetelállító természeti környezet. Attól függően, hogy Mexikónak melyik részén vagyunk, élvezhetjük a Karib-tenger kéklő vizét vagy akár a Csendes-óceán partján fekvő fehér homokos strandokat is.

A fantasztikus, pálmafákkal körbeölelt, homokos partszakaszokon a pihenés szinte kötelező. Szerencsére ezeken a helyeken számos sportolási és egyéb élménylehetőség is rendelkezésre áll, így, ha erre vágyunk, az aktivitásról sem kell lemondanunk. Megismerkedhetünk a vizekben élő különböző bálna- és teknősfajokkal, búvárkodhatunk, szörfözhetünk, sőt még hegymászásra is van lehetőségünk. 

Tulum

Tulumban található egy egészen különleges partszakasz, ugyanis amellett, hogy fantasztikus a kilátás, a történelme is igen régre tekint vissza: egy maja romváros közelében fekszik. A Riviera Maya déli részén található strandon minden megtalálható, amire csak az ember vágyik: tiszta, fehér homok, mindenhol pálmafák és természetesen a türkizkék víz. A közelben több mészkő medence is található, amelyek tökéletes helyszín biztosítanak egy kis felfedezéshez. 

Cancún 

Tulumtól nem messze található Cancún, így, ha hosszabb időt töltünk Mexikóban, érdemes ide is ellátogatni. Hasonlóan fantasztikus helyszín látványt és környeztet tekintve, homokos partból és pálmafából itt sem lesz hiány. Egy csodálatos korallzátony is megtalálható itt, amely tökéletes egy kis búvárkodáshoz vagy snorkelinghez. A strandon természetesen számtalan étterem, üdülőhely és csúcskategóriás szálloda is rendelkezésre áll.

Playa Norte

Mujeres Isla fő strandja, a Playa Norte igen híres az elképesztő szépségéről. Ez a sziget egyetlen olyan strandja, ahol engedélyezett az úszás. A Karib-tenger keleti partvidékén található, mindössze 12 km -re Yucatantól. A pálmafákkal övezett homokos tengerparti szakaszon bérelhetünk napozóágyakat, valamint számos étterem és bár közül válogathatunk. Ez az egyik legalkalmasabb hely a gyermekes családok számára, ugyanis a víz itt elég sekély, így mindenki teljes biztonságban élvezheti a hullámokat.

Playa del Amor

Playa del Amor, vagyis a Szerelmesek strandja. A Kaliforniai-öböl és a Csendes-óceán találkozásánál fekvő csendes rész Mexikó egyik leghíresebb strandja. A parton élvezhetjük a csodálatos, hófehér homokot, türkizkék vizet és a kellemes óceáni szelet.  A tengerpart felett taláható egy barlangrész is, a mely igazán egyedi látványt nyújt. Ez egyfajta napernyőként is funkcionál, hiszen ez ad árnyékot napközben. Ha szeretnénk, a legkönnyebben hajóval, a Cabo San Lucas városának kikötőjéből juthatunk el ide.

Érdekesség még, hogy ez a strand 2005-ben elnyerte a National Park Parque Nacional Islas Marietas címet. Az biztos, hogy egyszer mindenképpen megéri ellátogatni ide.

Playa La Ropa

A La Ropa spanyolul azt jelenti, hogy „a ruha”.  Nevét egy helyi legendáról kapta, miszerint a 17. század végén egy spanyol csapat hajótörést szenvedett és a selymekből, finom ruházatból álló rakományt éppen a Zihuatanejo-öböl leghosszabb strandján mosta partra a víz. Napjainkbn ez a rész Ixtapa településének a fő strandja, ahol számtalan különböző vízisport kipróbálására van lehetőségünk, mint például a parasailing, a jet ski vagy hobie cat.