Az Atlanti-óceán közepén fekvő Zöld-foki Köztársaság valódi trópusi paradicsom. A Szenegállal nagyjából egy vonalban található szigetcsoport csodálatos időjárása, varázslatos természeti helyszínei és érintetlen tengerpartjai miatt is izgalmas úti cél. A vulkanikus szigetcsoport mindegyike egy kicsit más, így, ha ezt választod a következő nyaralásod helyszínéül, érdemes több szigetet is felfedezni. Ha már éppen azon gondolkodsz, hogy elmerülsz ebben az egészen egyedi, egzotikus környezetben, adunk néhány szuper izgalmas programötletet, hogy merre indulj a Zöld-foki-szigeteken. 

Zöld-foki-szigetek: túrázás Santo Antão szigetén!

Ha imádod a természetet és a nyaraláshoz is mindig az alapján választasz helyszínt, hogy mekkora csúcsok vannak a közelben, akkor a Zöld-foki-szigeteket imádni fogod! A vulkanikus eredetű szigetcsoport igen változatos terepnek ad otthon, többek között néhány lenyűgöző magasságú és izgalmas terepet biztosító hegynek is. 

Santo Antão az északi Barlavento csoport tagja, amely a legnyugatabbra fekszik. Santo Antão igazi kis ékszerdoboz, ugyanis a hatalmas turista invázió elől abszolút rejtve maradt. Éppen ezért a szigeten valóban az érintetlen természet lenyűgöző látványa fogadja a látogatókat. A Zöld-foki-szigetek ezen tagja számos magas csúccsal büszkélkedhet: legmagasabb pontja a sziget nyugati részén található Topo da Coroa (1979 m). A Gudo Cavaleiro (1811 m) szintén izgalmas úti cél, ahogyan a Pico da Cruz (1585 m) is felfedezhető gyalogtúra keretein belül.

Zöld-foki-szigetek: Boa Vista, a szörfparadicsom

Tagadhatatlan tény, hogy az egyik legjobb mód a kikapcsolódásra és feltöltődésre: a sport. Bizonyára mindenkinek vannak kedvenc sportjai, ám ha valaki egy szigetre készül nyaralni, ne lepődjön meg, ha egy szörfparadicsomba találja magát. A Zöld-foki-szigetek harmadik legnagyobb tagja, Boa Vista is ezek közé a helyek közé sorolható.

Az erős, gyakorlatilag állandó passzátszelek miatt ez a sziget a szörfösök és a vitorlázók kedvenc helyszíne. A sziget számos, szinte végtelen hosszúnak tűnő homokos partnak ad otthont, ahol nincsen túl nagy tömeg. A tiszta víz és a kellemes hőmérséklet miatt strandolni és fürdőzni is lehet. Ami biztos: Boa Vista szigetén nyaralva még azok is kipróbálják a szörfözést, akik az első nap csak a távolból nézték a hullámlovasokat.

A Zöld-foki-szigetek: pihenés és kikapcsolódás Sal szigetén

Bár a Zöld-foki-szigetek nem tartozik a top 10 úti cél közé a világon, ha valaki mégis ide készül, Sal szigete ideális választás. Az ország szigetei közül Sal a turisták által leginkább kedvelt, azaz itt találkozni a legtöbb látogatóval. Ez a népszerűség a szálláshelyek minőségén és az egyéb szolgáltatások nagy választékán is megmutatkozik.

Sal szigete 30 kilométer hosszú, így nincsenek nagy távolságok. Nyugodt, romantikus, kellemes hangulatú helyszín, amely tökéletes választás egy semmittevős nyaraláshoz. A szigetcsoport ezen tagja rengeteg gyönyörű homokos strandnak az otthont, amely ideális fürdéshez, búvárkodáshoz, napozáshoz és feltöltődéshez.

Zöld-foki-szigetek: Fogo aktív vulkánja

Aki odavan a különleges természeti képződményekért, annak megéri ellátogatni Fogo szigetére. Fogo a Zöld-foki-szigetek szélvédett szigetek csoportjához tartozó tagja. A Fogo név, amely magyarul tüzet jelent a szigeten emelkedő hatalmas vulkánra utal. Ez a szigetcsoport egyetlen ma is aktív vulkánja, amely legutóbb 1995-ben tört ki.

Fogó szigete egyértelműen a természeti környezet miatt érdekes. A sziget középső részén található Fogo Nemzeti Park mindenképp megér egy látogatás. A fő attrakció természetesen maga a vulkán, amelyet szervezett túra keretein belül lehet megmászni. A hatalmas vulkán miatt a szigetet többnyire fekete kőzet borítja, amely a lenti homokos-kavicsos partszakaszokon is megjelenik. Ez a látványosság szintén hozzájárul Fogó szigetének sajátos hangulatához.