Sokan helyben akarnának hódolni a síelés művészetének, ám ha megismerik ezeket a franciaországi sípályákat, biztosan átgondolják az utazást. Természetesen Ausztria, Szlovákia és Szlovénia hófedte pályái közelebb vannak, ám egy különleges kirándulás a francia Alpokba megéri a pénzét. Lássuk, melyek azok a franciaországi sípályák, ahol minden lesiklásod tökéletes lehet!

Franciaországi sípályák alap információi

Mielőtt nekiindulsz a legnépszerűbb franciaországi sípályák valamelyikének, érdemes tisztában lenned pár dologgal. A franciák decemberben keveset síelnek, az igazán zsúfolt időszak számukra a január vége, február eleje szokott lenni, de az sem ritka, hogy márciusban és áprilisban még vígan síelnek. Mindig magasan fekvő pályarendszert érdemes választani, ugyanis a franciaországi sípályák 35%-a hóágyúzható csak. 2500 méter környékén már remek dombok vannak, de 1200-1500 felett is kifoghatsz remek helyszínt. Érdemes mindig tudakozódni a hóadatokról és a foglaltsági szintről.

Morzine – a franciaországi sípályák gyerekeknek szánt változata

Morzine nem található olyan magasan, azonban ez kiváló alternatívát nyújt a gyerekes családoknak, akik kipróbálnák a síelést. Ez a bájos városka a síelő turistákra rendezte be az életét, így itt tényleg minden a lesiklásról és erről a téli sportról szól. Szerencsére a kezdők, a gyerekek, és a profik is megtalálhatják itt a számításaikat, ugyanis ennek a franciaországi sípályának a csúcsa 2466 méteren található. Összesen 120 kilométernyi pálya áll a rendelkezésetekre, ha ezt a helyszínt választjátok. Az biztos, hogy mindenki talál majd a számára szimpatikus szórakozási lehetőséget a síelés mellett is!

Chamonix – túrázók, sífutók álma!

Chamonix az igazi profi lesiklók helyszíne, itt ugyanis rendkívül meredekek a hegyek és a mély hóban egyszerűen lehet szlalomozni. Szerencsére a kezdőkre is gondolnak, ugyanis a Balme Vallorcine-ban a saját tempójukban csúszkálhatnak. Ráadásul a gyerekeket is fogadják 3 éves kortól a Piou Piou Clubban, ahol szimplán csak szórakozhatnak, vagy akár megtanulhatják a síelés alapjait is. Ez a Mont Blanc lábánál található franciaországi sípálya népszerű még a hegymászók, a túrázók, és a sífutók között is, így télen és nyáron is nagy itt a nyüzsgés!

Avoriaz, az autómentes település

Ha igazán átadnád magad a téli életérzésnek, akkor Avoriazt ajánljuk erre a célra. A város teljesen autómentes, így lovasszánnal vagy gyalog közlekedhettek a pályák és a szállás között. Van itt dzsungel témájú fürdő, korcsolyapálya, na meg 600 kilométernyi, lesiklásra tökéletesen alkalmas sípálya. A gyerekek akár egész nap ellehetnek a megőrzőben, amíg ti felfedezitek a végtelen hó birodalmát. Pihenjetek és sportoljatok egész nap, akár kettesben, akár a barátokkal vagy a családdal, ez a hely, mindössze kicsivel több mint 1 órára fekszik a genfi repülőtértől. Nem véletlenül népszerű a franciaországi sípályák között!

Elutaznál még idén egy igazi, téli kikapcsolódásra vagy már a jövő évi pihenést tervezed? A Dreams2Go! munkatársai szívesen segítenek lefoglalni a legjobb szállásokat, hogy neked csak a sífelszerelés becsomagolásával kelljen törődnöd!