Érintetlen természeti szépségek, gazdag tengeri élővilág és izgalmas kulturális látnivalók. A Kajmán-szigete egzotikus, már-már természet feletti látványa sok látogatót vonz. A földi paradicsomként emlegetett Kajmán-szigetek a gyönyörű tájak mellett lenyűgöző látnivalókat és programokat is kínál. A Karib-tenger csodás helyszín arra, hogy felfedezzük a víz alatt állatvilágot, megismerkedjünk a helyi kultúrával és persze a kipihenjük magunkat a varázslatos tengerparti helyszíneken.

Kajmán-szigetek: pihenés és kikapcsolódás

A Kajmán-szigetek elhelyezkedése nyaralás szempontjából nem is lehetne tökéletesebb! A Karib-tenger ad otthont ennek a csodálatos helyszínnek, ahol minden adott, hogy átadjuk magunkat az önfeledt pihenésnek és kikapcsolódásnak! Mi a zavartalan nyaralás kötelező programja? Bizony, a legszebb strandok felfedezése!

Az egyik legszebb partszakasz a Seven Mile Beach. Ez a híres strand a Grand Cayman szigeten található, ahol homokos part és a kristálytiszta víz vár mindenkire. A helyszín ideális napozáshoz, úszáshoz és különböző tengeri sportok kipróbálásához is. Természetesen a jól felszerelt partszakaszon éttermek és luxus üdülőhelyek is rendelkezésre állnak.

Bár a Rum Point név alapján nem úgy tűnhet, mégis az egyik legidillibb hely a Grand Cayman szigeten. Hatalmas pálmafák, homokos strandok és nyugodt vízpart vár, méghozzá hamisíthatatlan karibi környezetben. A Rum Point nemcsak fürdésre alkalmas, hanem jó választás pihenésre és napozásra is. Természetesen ha már ott járunk, mindenképpen kóstoljuk meg a híres helyi rumot!

Lenyűgöző állatvilág a Kajmán-szigeteken

A Kajmán-szigetek nemcsak a strandolás és a pihenés miatt olyan különleges helyszín. A Karib-tenger élővilága egészen egyedülálló. Ennek felfedezésére pedig a Kajmán az egyik legjobb választás!

Ha mi is odavagyunk az aranyos halakért és szívesen megcsodálnánk a tengeri élőlényeket, a Stingray City tökéletes program! Ennek a lenyűgöző helyszínnek a Grand Cayman ad otthont. Lehetőségünk nyílik meglesni a víz alatti élőlényeket és megtapasztalni, hogy milyen érzés hatalmas ráják között lenni. Közelről csodálhatjuk ezeket a nagyon különleges állatokat, sőt akár még meg is etethetjük őket! Élétre szóló élmény!

Állatrajongóknak szintén szuper program a Cayman Turtle Centre. Ez a központ kifejezetten a tengeri teknősök világát hivatott bemutatni. Azontúl, hogy megfigyelhetjük a teknősök mindennapjait és persze egészen közelről találkozhatunk velük, tanulhatunk is a faj védelmének fontosságáról és megőrzéséről.

Ismerd meg a Kajmán-szigetek történelmét!

Bár a Kajmán-szigetek elsősorban üdülőparadicsomként ismert, természeten mint minden helyszín a világon, neki is van történelme. Ha szívesen merülünk el a múltban és fedezünk fel új kultúrákat, akkor a Cayman Islands National Museum biztosan tetszeni fog!

Ez a múzeum főként a Kajmán-szigetek történelmét és kulturális örökségét mutatja be, méghozzá érdekes és interaktív módon. A különböző kiállítások és tárgyak segítségével megismerkedhetünk az őslakosok életével, a tengerészeti történelemmel és a helyi kulturális tradíciókkal is.

Ha az állatokon és a múzeumokon után programok keresünk, a Queen Elizabeth II Botanikus Kert szintén megér egy látogatást. A Grand Cayman szigeten található csodaszép park különleges növényeknek, egyedi kaktuszoknak és színes orchideáknak is otthont ad. A kertben sétálva kiélvezhetjük a trópusi zöld környezetet és megpihenhetünk a meleg elől az árnyékban, miközben egyedi növényvilág vesz körbe.

.