Afrika varázslatos kontinens, amely nagyon változatos természeti adottságairól, izgalmas kulturális különbségeiről és lenyűgöző kalandjairól ismert. Számos izgalmas úti célnak ad otthont, ahol különleges élményekből nincs hiány! Vár a Dél-afrikai Köztársaság, ahol a lenyűgöző nemzeti parkok mellet, izgalmas szafari túra és különleges borvidék csábít. Irány Marokkó különleges világa, amely egyszerre vonzza a kalandvágyó utazókat és a történelemben, kultúrában elmerülni vágyókat. Míg Tanzánia különleges vidéke esélyt ad, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsünk a környezettel, méghozzá az ősi kultúra és modern kalandok találkozásának segítségével.

Varázslatos élmények: Dél-afrikai Köztársaság

Napsütés, szafari és csodaszép tengerpartok. A Dél-afrikai Köztársaságról elsőre mindenkinek a rengeteg napsütés és a lenyűgöző természeti környezet jut eszébe. Dél-Afrika nemcsak ásványkincsekben, aranyban és gyémántban gazdag terület, hanem egészen egyedi és lenyűgöző állat- és növényvilággal is rendelkezik. Akit vonz a vadregényes környezet és a modern, fejlődő városok kettőse, annak ez a hely maga a paradicsom!

A hatalmas ország számos izgalmas élményt tartogat. A világon az egyik legváltozatosabb domborzatú ország, ahol hatalmas hegyek, gyönyörű vízesések, érintetlen nemzeti parkok és hosszan elterülő homokos strandok is várnak a látogatókra! 

Természetesen a Dél-afrikai Köztársaság egyik legizgalmasabb programja a természet felfedezése! Az országban hatalmas szavannákat, nemzeti parkokat és vadrezervátumokat is megtalálni. Az egyik legnagyobb dél-afrikai védett természeti terület a Kruger Nemzeti Park.  De nem érdemes kihagyni a rengeteg elefántnak otthont adó Addo Elefánt Nemzeti Parkot és az Augrabies-vízesés Nemzeti Parkot sem.

Fokváros az egyik leghíresebb és legnagyobb város a Dél-afrikai Köztársaságban. Nevét a Jóreménység fokáról kapta. A nyaralási során a híres Robben-szigetet is érdemes meglátogatni, a kíváncsi érdeklődőknek pedig egy luxus üdülőhely és kaszinóváros, Sun City is izgalmas élményét ígér. 

Misztikus hangulat: Marokkó

Marokkót sokan az ellentétek országaként emlegetik. Ez az a hely, ahol a keleti misztikum találkozik a nyugati modern szemlélettel. Ez és a hihetetlenül változatos természeti adottságok adják az ország különleges hangulatát, amely minden látogatók azonnal elvarázsol.

A látogatás során izgalmas történelmi emlékek, változatos kulturális látnivalók, egzotikus sivatagi környezet és homokos tengerpartok várják az utazókat! Aki igazi hamisíthatatlan tengerpart élményre vágyik, annak a legjobb választás Agadír és Casablanca.

Marrakesh mondhatni kötelező program, annyira színes és változatos város, ahol az ország színe-java megtapasztalható. Akit inkább a történelmi múlt vonz, annak Fez kacskaringós utcái csábítóak lehetnek, de a Gibraltár szorosban fekvő Tanger is megér egy látogatást.

Az Atlas-hegység hatalmas hegyei kiváló lehetőséget adnak a kiránduláshoz, túrázáshoz. A legmagasabb hegycsúcs a Toubkal, ahonnan fantasztikus a kilátás. Marokkó legmagasabb vízesése, a gyönyörű környezetben fekvő Ouzoud-vízesés is nagyon vonzó úti cél. Akit pedig érdekelnek az UNESCO világörökségi helyszínek, annak Ait Benhaddou híres várai és tradicionális építészeti stílusa biztosan nagy élmény lesz! 

Kapcsolódás a természettel: Tanzánia

Afrika egyik leghíresebb országa Tanzánia is csodás választás, ha szeretnénk tanúi lenni a hamisíthatatlan afrikai életérzésnek!  Az ország szintén lenyűgöző látnivalókkal büszkélkedik, amelyek között érintetlen természeti környezet, izgalmas állatvilág és kulturális értékek is megtalálhatók.

A Serengeti Nemzeti Park a világ egyik legnagyobb vadon élő állományával büszkélkedhet. Ezen a helyen különösen nagy a vándorló zsiráfok és a ragadozók száma. Ngorongoro Kráter egy vulkáni kráter, amely a világ egyik leglenyűgözőbb természeti képződménye. Itt élnek a big five-ként emlegetett vadak: az oroszlán, az elefánt, a bivaly, a leopárd és a rinocérosz.

A Natron-tó a szintén a leghihetetlenebb látványosságok közé tartozik. A magas pH-értéke miatt a tó vize sötétvörös. Mivel a víz többnyire nagyon sós és forró is, nem sok állat él meg benne. A flamingók azonban bizonyos időközönként, amikor megfelelő a körülmények, elborítják a tavat.

Tanzánia partjainál fekszik Zanzibár szigete is, melynek fővárosa Stone Town. Stone Townban Tanzánia egy teljesen más oldala mutatkozik meg. A híres nyaralósziget a kultúrák izgalmas keveredéséről és a lenyűgöző fehérhomokos tengerpartjairól ismert. Ideális választás, ha a kalandos utazás után egy kis kikapcsolódásra és feltöltésre vágyunk!