Sokan utaznak télből a nyárba és ilyenkor elsődleges szempont szokott lenni a fehér homokos tengerpart. Ezek a partszakaszok nem véletlenül különlegesek, hiszen minden ember fejében pont ez a kép él a földi paradicsomról. Számtalan olyan meseszép táj található a világon, ahová ilyenkor elutazhatsz kicsit feltöltődni, ezek közül választottunk most neked hármat, amit idén télen meglátogathatsz!

A fehér homokos tengerpart netovábbja – irány a Maldív-szigetek!

A Maldív-szigeteket tényleg pihenésre tervezték, ugyanis a fehér homokos tengerpart, a szikrázó napsütés, a kristálytiszta víz mind-mind hozzátesznek egy kicsit a tökéletes pihenésedhez. Ha ezt az országot választod úti célodért, fontos, hogy tökéletes szállást válassz. Számtalan resort, all inclusive szállás, luxus bungaló található a különböző szigeteken, így érdemes jól körüljárni a témát utazás előtt. A TravelGoo munkatársai szívesen segítenek neked ebben, csak mondd el az igényeidet, és ők megmutatják a lehető legjobb szállásokat.

A Maldív-szigeteken búvárkodásra, hajókázásra is lehetőséged van, azonban sok programot ne tervezz, inkább koncentrálj a gyönyörű tájra és a hely különleges adottságaira. Január és március között érdemes utazni, ilyenkor esik a legkevesebb eső, valamint ebben az időszakban a napi hőmérséklet 30-32 fok körül alakul. Keresve sem találnál jobb fehér homokos tengerparttal rendelkező országot!

Dominikai Köztársaságban is megtalálod a számodra ideális fehér homokos tengerpartot

Egész napos fieszta, karnevál hangulat, megtoldva egy kis fehér homokos tengerparttal? Bizony, a Dominikai köztársaságban is számtalan strand található, amelyeken mindenhol a finom, fehér homok dominál. Ezek mellett az ötcsillagos szállodák, az all inclusive ellátás, a mesés naplemente azok a tényezők, amik még tökéletesebbé varázsolják majd az utadat.

Dominikán a mesés természet mellett számtalan programlehetőség nyílik meg előtted. A Búvárkodás mellett szörfözhetsz, úszhatsz a delfinekkel Punta Canán, meglátogathatod a művészvárost, Altos de Chavont, vagy felfedezheted a fővárost, Santo Domingot! Az idő itt is remek, egész nap 30-35 fok körül alakul, estére viszont 18-20 fokra hűl, így mindennap felfrissül a levegő.

Pihenés Mauritiuson

Mauritius is igen kedvelt úti cél lett az elmúlt években és ebben biztosan közrejátszik a meseszép, fehér homokos tengerpartja is. Ezek a partszakaszok a sziget északi részén helyezkednek el, a déli részen a természeti látványosságok dominálnak, valamint a helyi különlegességek is itt fedezhetőek fel. A hatalmas szállodakomplexumok itt is a turisták minden óhaját lesik, így all inclusive ellátás keretében számtalan helyi finomságot megkóstolhatsz a nyaralásod során.

Mauritiuson a természeti látnivalók a legnépszerűbbek, a Grand Baie például az igazi, egzotikus nyaraláshoz nyújt tökéletes helyszínt, de érdemes egy napot eltölteni az ország fővárosában is. Emellett botanikus kert, vízesések, és természettudományi múzeum is található itt, így unatkozni biztosan nem fogsz, ha ide utazol.

Válaszd bármelyik különleges, fehér homokos tengerpartot, egy biztos: felejthetetlen élményekkel térsz majd haza a nyaralásodról! Keresd fel a TravelGoo munkatársait a további tudnivalók miatt, és foglald le a téli utazásod még ma!